Beleef de levensvreugde met Biodanza

                                       'Neo Sjamanisme - Noord-Europees'          

De terugkeer van de heiligheid van leven manifesteert zich met al zijn kracht in onze tijd.

De sjamaan groeit met zijn tijd mee en maakt plaats voor ceremonies en rituelen die bij de mensen en thema's van deze tijd passen. Authenticiteit, leven vanuit de bron van overvloed, vertrouwen dat het leven je geeft wat je nodig hebt. Vandaag de dag is er veel behoefte om weer terug te gaan naar de oorsprong en eenvoud.

In deze workshop gebruiken we de kracht van de natuur omdat de boom, de diepte van het meer, de oneindige creatie van de zee, de seizoenen van het jaar deel zijn van de levende structuur van de mondiale geest. Alles wat er is, planten, bomen, het water, de lucht, de mensen komt van een visie welke verbonden is met de heelheid waar het Sjamanisme ten diepste over gaat.

De vaak meestal 'onzichtbare' mogelijkheden die de natuur biedt, is de meest karakteristieke tool die de sjamaan gebruikt om de harmonie in het dagelijks leven terug te brengen. Het ritme van de drums en de helende dansen van de sjamaan zijn een onvervangbaar deel in dit proces van innerlijke groei.

De Sjamaan heeft de gevoeligheid om het licht in de ander te zien op diens donkerste momenten in het leven. Wanneer hoop op verandering lijk te zijn verdwenen, weet de sjamaan dat de mogelijkheden voor verandering groter zijn dan ooit.

In deze workshop gebruiken we zowel eigentijdse vormen als ‘oude’ vormen die hun waarde voor deze tijd behouden hebben zoals Trance en de vier Elementen.

Noot, deze workshop gaat net iets anders zijn dan de 'reguliere' Shamanisme workshop gegeven door Myriam Sofía López. Onze insteek is een Noord-Europese benadering.

 

Facilitators

Dominique van Breenen is didactisch docent en geeft sinds 12 1/2 jaar Biodanza. Is de afgelopen 15 jaar verbonden geweest aan de Biodanza - opleidingen in Amsterdam, Utrecht, Milaan en Rotterdam.Het is zijn wens om in de toekomst ook een Biodanzaschool te leiden.

Claire Lewis pioneerde het werk van biodanza in Schotland (2002) & Ierland (2003) & is directeur van de SRT biodanzascholen in Edinburgh & Dublin. Zij heeft een eerste klas (HONS BSc) in Sociale Psychologie en heeft zich gespecialiseerd in Klinische en Sociale biodanza.

Data/Tijdstip/prijs/locatie

Zaterdag 24 november van 13.00 - 17.00 en zondag 25 november van 11.00 - 18.00u. Heel weekend: prijs € 120,-. Locatie is het Emma Centrum, Cremerstraat 245/247, Utrecht.

Inschrijving

Je bent ingeschreven wanneer jet € 15,- hebt aanbetaald. Mijn voorkeur is een cash betaling.

Voor informatie en opgave:
Organisator: Dominique van Breenen
E-mail: dominique@devernieuwdedansendeplaneet.nl
tel. 030-6959278 of mail me via het contactformulier op https://www.devernieuwdedansendeplaneet.nl

Harte-groet, Dominique