Beleef de levensvreugde met Biodanza

-in aanvraag: het mogen opzetten van een biodanzaschool in Hilversum-

​De opleidingsperiode is een hele leuke tijd

Heb je er weleens aangedacht om je een ander vak eigen te maken? Eentje waarin je je passie voor de dans combineert met een stuk theoretische verdieping? Op dit moment ben ik bezig met het voorwerk om een biodanzaschool op te zetten, en wel in Hilversum. Op een werkelijk prachtig mooie plek, centraal in het land, biedt ik je straks de kans om met andere studenten je het vak van biodanzafacilitator geheel eigen te maken.

Tijdens het drie tot vierjarig opleidingstraject leer je niet alleen dansend het beste uit jezelf te halen, je leert ook hoe je anderen in staat stelt om ditzelfde te doen. Je volgt hiervoor naast je wekelijkse groep 28 schoolweekenden en drie seminarweekenden. Dit betekent dat je heel veel danst en dat je tegelijkertijd jezelf de theoretische achtergrond van biodanza eigen maakt. Mijn ervaring is dat de combi dans met de geleerde stof je persoonlijk veel krachtiger maakt, bovendien stimuleert het systeem om je een geheel eigen en daarmee nieuwe kijk op jezelf en de wereld om je heen te ontwikkelen. Ieder weekend wordt je daartoe ondersteund door een syllabus over de prachtige theoretische achtergronden bij de thema’s.

Je leert er je eigen toekomst te creëren

Het hele opleidingstraject betekent niet alleen een krachtige transformatie naar meer eigenheid, authenticiteit en persoonlijkheid, je geeft ook een geweldige Boest aan de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Stap voor stap bereidt je jezelf voor op je nieuwe rol. Dit gebeurt op organische wijze! Na 24 schoolweekenden heb je de mogelijkheid om je eigen groep op te zetten, je mag dan lesgeven onder supervisie. Aan het einde van de rit schrijf je een monografie over je proces of een theoretisch onderwerp.

Wanneer je de opleiding geheel voltooid hebt, dan ben je in bezit van een nieuw scala aan mogelijkheden in je leven. Behalve lesgeven in de vorm van wekelijkse groepen kun je ook specialisaties volgen om zo ook in de zorg, ziekenhuizen, bedrijven, met kinderen, ouderen, etc. aan de slag te gaan. Is het voor jou tijd om iets vernieuwends te gaan doen, waarin je jezelf uitnodigt om meer uit je potenties te halen? De opleiding tot het biodanza-facilitatorschap geeft je alle kansen. Eerst onderzoeken voordat je een beslissing neemt? Dan kan. Voordat de opleiding start volgen er nog ‘Open Dagen’ zodat je kunt ervaren of de opleiding echt passend voor je is.

Je geeft jezelf nieuwe perspectieven

Als deel van de officiële aanvraag en als voorwerk is het voor mij belangrijk om te weten wie interesse heeft? Heb jij belangstelling? Ook al weet je het nog niet zeker, laat het me weten zodat ik inzicht krijg in de belangstelling. Tevens heb ik deze informatie ook nodig voor mijn aanvraag. Gelieve te reageren voor 16 december.

Harte-groet, Dominique